**ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ** 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 18-24/05/20

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

18 – 24  Μαΐου 2020 (7 Ημέρες)

Ιερουσαλήμ – Ναός της Αναστάσεως – Γεθσημανή – Πανάγιος Τάφος – Γολγοθάς Πατριαρχείο – Ιορδάνης Ποταμός Ιεριχώ – Βηθλεέμ – Γαλιλαία – Τιβεριάδα – Σαμάρεια – Τόπος των Λεπρών –  Όρος Ελαιών – Σιών – Άγ. Σάββας – Όρος του Ναού – Λύδδα – Τελ Αβίβ

 

1η Ημέρα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ηγουμενίτσα. Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 11,00 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την (Α3-7117) στις 13.00  προς Αθήνα , με άφιξη στις 13.50. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean (Α3-924) από την Αθήνα για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 16.30, με άφιξη στις 18.30. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα,  Τρίτη  19 Μαΐου 2020

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αναχώρηση για την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.

Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη

των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.

Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του, όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Θα διαβούμε από σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τον Σταυρό, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης, τον τόπο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων και την Πύλη της καταδίκης.

Άφιξη στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου εντός αυτού, θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.   Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα, Τετάρτη  20 Μαΐου 2020

ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Πριν φθάσουμε στην περιοχή της Ιεριχούς,  θα προσεγγίζουμε σε κοντινό σημείο, προκειμένου να δούμε από  μικρή απόσταση την νεκρά θάλασσα. Μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα, Πέμπτη  21  Μαΐου 2020

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη.

Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα, Παρασκευή  22 Μαΐου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΣΙΩΝ – ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων. Ακολούθως μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο «εκοιμήθη» η Παναγία μας.

Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών,  στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή του Χριστού μας, στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα, Σάββατο  23 Μαΐου 2020 (Πανηγυρικός Εσπερινός στην Σαμάρεια)

ΆΓΙΟΣ  ΣΑΒΒΑΣ –  ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ

Πρωινό  και αναχώρηση   για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Συνεχίζουμε για την Σαμάρεια,  όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά  το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Στην συνέχεια και αφού οι συνθήκες το επιτρέψουν θα μεταβούμε στον τόπο όπου ο Χριστός μας  θεράπευσε τους Λεπρούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020 (Κυριακή του Τυφλού)

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΛΥΔΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Πρωινή  μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, (όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την επίσκεψη αυτή, θα μεταβούν στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία για την Κυριακή του Τυφλού , όσοι μας ακολουθήσουν θα μεταβούν αργότερα στον Ναό της Αναστάσεως  για την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία)., Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ.

Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.

Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές.

Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 – 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση και θα καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως, για παρακολούθηση μέρους της Θείας Λειτουργίας και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.

Στις 12.00 αναχώρηση για να γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία

Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.  Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Λύδδα.

Πτήση Επιστροφής

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.30 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.  Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.30 (A3-7136) με άφιξη στις 00.20. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα.

 

 

 

Τιμή:   799 € ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο .

Επιβάρυνση Μονόκλινου Δωματίου : + 120 €

 

Κρατήσεις με προκαταβολή 200 € το άτομο

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μεταφορά από Ηγουμενίτσα-Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης-Ηγουμενίτσα.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου απαιτείται
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • Φιλοδωρήματα 15 € ανά άτομο υποχρεωτικά.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.