3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ 04 – 06/09/2024

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ 

1η ΗΜΕΡΑ:  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  –ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρηση στις 7:00 από το Πάνθεον. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή μας θα φθάσουμε το μεσημέρι στην Αγία Θεοδώρα η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα Αρκαδίας. Αξιοθαύμαστα είναι  τα 17  δέντρα που υπάρχουν στην σκεπή της, των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται πουθενά. Προσκύνημα στην εκκλησία και ελεύθερος χρόνος για φαγητό δίπλα στις πηγές και τα καταπράσινα δέντρα.  Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το πανέμορφο Ναύπλιο που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ : ΝΑΥΠΛΙΟ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ  

 Πρωινό και αναχώρηση για να πάρουμε το καράβι για Ύδρα και Σπέτσες. Πλέοντας προς την Ύδρα περιπλέουμε την Αργολίδα, τις ακτές του Πόρτο Χελίου, το στενό των Σπετσών και την Ερμιονίδα. Πρώτη μας στάση λοιπόν η Υδρα που είναι νησί του Αργοσαρωνικού και εδώ θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στα Καλντερίμια της και θαυμάσουμε την γραφικότητα της. Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επiσκέφθητε την  Μητρόπολη, το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη Παναγιά και βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού , είτε να κάνετε μια επίσκεψη στο σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη. Επομένη μας στάση οι Σπέτσες όπου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Κοντά στο λιμάνι υπάρχει το μοναστήρι του Άγιου Νικόλα όπου υψώθηκε η σημαία της ελληνικής επανάστασης. Στην πλατεία Ποσειδωνίου επίσης υπάρχει το άγαλμα της Μπουμπουλίνας που ατενίζει το πέλαγος καθώς και το πρώτο ξενοδοχείο που κτίστηκε στο νησί το 1897.Πάνω από το λιμάνι βρίσκεται η Ντάπια, το παλιό πυροβολείο του νησιού που φιλοξενεί τις περισσότερες από τις καφετέριες και εδώ μπορεί όποιος θέλει να απολαύσει τον καφέ του.  Μετά από μία γεμάτη μέρα επιστροφή στο Ναύπλιο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ :  ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΛΑΜΗΔΙ- ΜΥΚΗΝΕΣ  

 Μετά το πρωινό μας σειρά έχει η επίσκεψη μας στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Κατά τη 2η χιλιετία π.Χ., οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού και στην περίοδο της ακμής της είχε 30.000 κατοίκους και πρώτος ο Όμηρος την αναφέρει ως <<πολύχρυσον>>. Μετά την ξενάγηση μας θα επιστέψουμε στο Ναύπλιο ώστε να επισκεφτούμε το Παλαμήδι που είναι φρούριο χτισμένο το 1687 από τους Βενετούς και είχε καθοριστική σημασία για την οχύρωση και την προστασία των κάτοικων της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με πολλές όμορφες αναμνήσεις!

 

 Τιμή ανά άτομο : 230 €

+ 60 € σε μονόκλινο δωμάτιο

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές με ιδιόκτητο λεωφορείο βάσει προγράμματος .
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Ναύπλιο με πρωινό σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.
  • Φόρος διαμονής.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Επαγγελματίας ξεναγός.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνει :

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.