3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 15-16-17/06/2019

 

3ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

(ΛΙΜΝΗ  ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ-ΜΟΝΗ  ΠΡΟΥΣΟΥ-Μ. ΧΩΡΙΟ-ΜΟΝΗ  ΑΓΑΘΩΝΟΣ –ΤΡΙΚΑΛΑ)

*ΑΓΙΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ *   15-16-17/06/2019

Σάββατο 15/06:  Αναχώρηση στις 07.30 π.μ. από Φιλιάτες και στις 08.00 π.μ. από Πάνθεον. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις μέσω Άρτας – Κομπότι άφιξη στην Τεχνιτή λίμνη των Κρεμαστών, μία από τις πιο όμορφες λίμνες.  Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Σε μία όμορφη τοποθεσία βρίσκεται η Μονή  Τατάρνης. Το μοναστήρι της Τατάρνας είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας. Βρίσκεται στο νομό Ευρυτανίας δυτικά από το χωριό Τριπόταμος και πλησίον της παλιάς ιστορικής μονοκάμαρης γέφυρας με την ίδια ονομασία στον ποταμό Αχελώο. Ελεύθερος  χρόνος  για Φαγητό. Αναχώρηση για Καρπενήσι, τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Φαγητό . Διανυκτέρευση.

Κυριακή 16/06: Μετά το πρωινό στις 10.30π.μ. αναχώρηση για την Μονή  Προυσού. Η Μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας  η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά . Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου των Ευρυτανικών βουνών. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει εκτός των άλλων ξενώνες για τους επισκέπτες αλλά και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το Μεγάλο  Χωριό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο  για  φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο  ξενοδοχείο. Φαγητό Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 17/06 : Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό, θα ακολουθήσουμε  την διαδρομή  προς Λαμία περνώντας από Τυμφρηστό – Μακρακώμη θα φθάσουμε  στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, στο δρόμο προς το Λυχνό και αρκετά κοντά στην Υπάτη, συναντάμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος, σε υψόμετρο 553 μέτρα στην πλαγιά του όρους «Οίτη». Κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.  Στην  συνέχεια  μέσω  Δομοκού  θα  φθάσουμε  στα  Τρίκαλα. Ελεύθερος  χρόνος  για Φαγητό. Το  απόγευμα  αναχώρηση για Ηγουμενίτσα.

 

Τ Ε Λ Ο Σ    Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

 

ΤΙΜΗ : 140 € το άτομο  ΣΕ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  5 * ΜΕ  ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Μεταφορές και μετακινήσεις με λεωφορείο όπως  στο πρόγραμμα της εκδρομής.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 5* στο Καρπενήσι (HOTEL AVARIS) σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια  με ημιδιατροφή.( Πρωινό και  Βραδινό ).
  3. Φόρος διαμονής  στο ξενοδοχείο.
  4. Ασφάλεια Αστικής  Ευθύνης.
  5. Φ.Π.Α.