3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ << ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ>>13-15/04/2018

ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ  ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ –  ΜΠΕΡΑΤΙ – ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ – ΤΙΡΑΝ Α – ΕΛΜΠΑΣΑΝ   ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ

13 – 14 – 15  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018

1ηημέρα:  ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ  – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ – ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση  14/10/16 στις 06.00 π.μ. από Ηγουμενίτσα ( Πάνθεον ) για Κακαβιά. Διέλευση στα σύνορα Κακαβιάς  και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες  στο μνημείο  των πεσόντων   Ελλήνων  στρατιωτών που έχασαν  την ζωή τους, υπερασπίζοντας την Ελευθερίας της πατρίδας το 1940. Περνάμε από Αργυρόκαστρο, αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο “ψηφιδωτό”,  που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. Τεπελένι οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του,  όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην  τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. Βλέπουμε σημαντικές εμπορικές πόλεις της κεντρικής Αλβανίας όπως το Φιερι,την Λουσνια, και φτάνουμε στην πόλη με τα χίλια παράθυρα, το Μπεράτι, η οποία αποτελεί  Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη με το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου, και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες όπου θα ξεναγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια της. Στην συνέχεια περνάμε από Καβαγια και  Δυρράχιο (Durrës ), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 π,Χ, με την ονομασία Επίδαμνος. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

2ηημέρα:  ΤΙΡΑΝΑ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΠΟΓΚΡΑΝΤΕΤΣ

Πρωινό και  συνεχίζουμε με περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας τα Τίρανα, επίσκεψη στον νέο ναό της  Αρχιεπισκοπής ο όποιος είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου. Μια βόλτα με το λεωφόρο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και τα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey, καθώς και τον πύργο του ρολογιού. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας την περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατιά της Μητέρας Τερέζας, και ελεύθερος χρόνος. στην συνέχεια  αναχώρηση για το Ελμπασάν  όπου θα δούμε το κάστρο της πόλης όπου εκτός από τα τείχη εποχής της τουρκοκρατίας μπορούμε να δούμε και σημάδια από την αρχαία Σκαμπα (SKAMPA).  Από το Ελμπασάν και στην συνεχεία θα βλέπουμε όμορφες εικόνες δίπλα στον πόταμο Γενουση (Shkumbin). Στον δρόμο μας για Κορυτσά περνάμε με το λεωφορείο στις πόλεις Λιμπραζντ, Μαλικ. Θα δούμε το Πόγραδετς το οποίο είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης  Οχρίδας, απέναντι από πόλεις τον Σκοπιών. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα:  ΤΙΡΑΝΑ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΠΟΓΚΡΑΝΤΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο όμορφο εθνικό πάρκο του Ντριλιών όπου θα θαυμάσουμε  της πηγές την λίμνης της Οχρίδας και τους κύκνους. Θα δούμε την βίλλα του Ενβερ Χότζα.  Στη συνεχεία ξενάγηση στην Κορυτσά και θα επισκεφτούμε στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Κορυτσάς. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολίων να λειτουργούν σε αυτή. Κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), στην πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός που αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίδοντας την στην νεοσυσταθήσα αλβανική χωροφυλακή. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής. Διέλευση των συνόρων.

Στη συνέχεια μέσω Εγνατίας άφιξη το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

 

 

Τ  Ε  Λ  Ο  Σ        Ε  Κ  Δ  Ρ  Ο  Μ  Η  Σ

 

ΤΙΜΗ :   120 €  το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.

                 150 €  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο του Γραφείου μας βάσει του προγράμματος.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ( Τίρανα και  Πόγραδετς ).
  • Ημιδιατροφή ( Δύο Πρωινά και Δύο γεύματα ).
  • Ξεναγός για όλες τις ημέρες στην Αλβανία.
  • Ασφάλεια Αστικής  Ευθύνης.
  • Συνοδός του Γραφείου.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛAMΒΑΝΕΙ :

  • Εισόδους σε Μουσεία και  Αρχαιολογικούς Χώρους, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.