4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ 22 – 25/05/23 ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ   

ΒΟΛΟΣ – ΧΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ   – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΤΡΙΚΕΡΙ

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ  – ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ

22 – 25  / 05 / 2023

1Η Ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Βόλος

Αναχώρηση στις 07.30 πμ από το Πάνθεον. Με μία ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στα Μετέωρα . Ακολουθεί περιήγηση στα επιβλητικά Μετέωρα που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και επίσκεψη σε κάποιο από το Μοναστήρια. Συνεχίζουμε για τον Βόλο. Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Βόλου ανέρχεται σε 86.046 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός του Δήμου Βόλου ανέρχεται σε 144.449 κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

2η Ημέρα :   Πορταριά – Χάνια – Μακρυνίτσα                                                                                                                     Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν.  Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή του Πηλίου. Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα χωριά Χάνια, Πορταριά και Μακρυνίτσα και να θαυμάσουμε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική . Ελεύθερο χρόνος για φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στο Ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα  :    Άγιος Ιωάννης Συκής – Τρίκερι – Αγία Κυριακή

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής. Η Ιερά Μονή είναι ανδρική βρίσκεται σε μια πλαγιά του Νοτιοανατολικού Πηλίου. Απέναντί της εκτείνεται το Αιγαίο Πέλαγος, όπου διακρίνονται τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος. Έτος ιδρύσεώς της φέρεται το 1795 και λογίζονται κτίτορες οι Ιερομόναχοι Δαβίδ και Δαμασκηνός και ο οπλαρχηγός της Επαναστάσεως του Πηλίου Στέργιος Μπασδέκης. Επόμενος μας σταθμός το χωριό Τρίκερι. Με θέα στον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο το Τρίκερι διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου. Ο νησιώτικος χαρακτήρας του χωριού ξεχωρίζει. Τα κτίρια του οικισμού είναι επίσης ιδιαίτερα και διαφορετικά, αφού μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια του αποκαλύπτει μανιάτικους πύργους που όμως κοσμούνται με μακεδονίτικα χαγιάτια, άσπρα σπιτάκια αλλά και πολλά αρχοντικά. Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με φυσικό λιμανάκι όπου αράζουν τα ψαροκάικα. Γύρω από το λιμάνι, μικρά ταβερνάκια σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Ένα εκτενές δίκτυο μονοπατιών, μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, ενώνει τα χωριά και τους οικισμούς του Νότιο Πηλίου. Συνεχίζουμε για να φθάσουμε παραθαλάσσια στο χωριό Αγία Κυριακή.  Επίνειο του χωριού Τρίκερι. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου του Πηλίου. Αναπόσπαστο κομμάτι μίας όμορφης νησιώτικης εικόνας είναι το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάϊκα που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών κάθε ηλικίας. Είναι ένα αυθεντικό ψαροχώρι, που διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα. Απολαύστε τις παραδοσιακές νοστιμιές, όπως χταπόδι στα κάρβουνα και φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες στα Γραφικά ταβερνάκια γύρω από το λιμάνι.  Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας. Αφού έχουμε απολαύσει την ομορφιά του Νότιου Πηλίου επιστρέφουμε το απόγευμα στον Βόλο.

4η Ημέρα :    Βόλος – Μονή Αγίου Λαυρεντίου – Άγιος Λαυρέντιος  – Ηγουμενίτσα                                              Πρωινό και επιβίβαση μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου. Η Ιερά Μονή του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκεται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων ανατολικά του ιστορικού και όμορφου χωριού του Πηλίου “Άγιος Λαυρέντιος”, το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της ύπαρξης της μονής και οφείλει την ονομασία του στην Μονή. Αρχικά οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν εργάτες του μοναστηριού. Ιδρυτής της μονής είναι ο Όσιος Λαυρέντιος, αγιορείτης μοναχός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Μέσα στον Ναό υπάρχει επιγραφή που δηλώνει ότι κτίτορας της μονής υπήρξε το 1378 ο Όσιος Λαυρέντιος και δωρητής της (ο συγγενής του Οσίου Λαυρεντίου) αυτοκράτορας Αλέξιος ο Γ´ Κομνηνός. Περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου με τα καλντερίμια και τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος στο χωριό για βόλτα και καφέ-φαγητό. Με μια ενδιάμεση στάση άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Τιμή : 200 € ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

             280 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

Με δελτία ΟΓΑ :   + 40 € ανά άτομο

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό στον Βόλο
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός του Γραφείου
  • Φόρος Διαμονής