4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΘΡΑΚΗ-ΣΕΡΡΕΣ 28/04-01/05/2018

          

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
( ΚΑΒΑΛΑ – ΘΑΣΟ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΕΡΡΕΣ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ )

28-29-30/04 & 01/05/2018

1Η ΜΕΡΑ : Αναχώρηση στις 08.00 π.μ. από Ηγουμενίτσα (Πάνθεον). Μία στάση στα Γρεβενά για καφέ. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη , ελεύθερος χρόνος για καφέ , ψώνια και φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για την Καβάλα.H Καβάλα είναι πόλη του ομώνυμου Νομού της Ανατολικής Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Μακεδονίας. Η ιστορία της πόλης και της περιοχής φτάνει, σύμφωνα με τα ευρήματα, στην προϊστορική εποχή. Τον αρχικό πυρήνα της αποτελεί η συνοικία της Παναγίας που κατοικείται σχεδόν αδιάκοπα από τον 7ο π.Χ. αιώνα. Στη μικρή, οχυρή χερσόνησο κλείστηκε η πόλη για 2.500 χρόνια. Στις αρχές του 16ου αιώνα επεκτάθηκε έξω από αυτήν διατηρώντας τα ίδια όρια μέχρι το 1870. Από το 1928 άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2Η ΜΕΡΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Κεραμωτής , από εκεί θα πάρουμε το καράβι για την Θάσο. Η νήσος Θάσος βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, αντίκρυ από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας. Το μήκος των ακτών της φτάνει τα 115 χλμ. και η επιφάνεια του εδάφους της απλώνεται σε 378,84 τετρ. χλμ. Μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων τη χωρίζει από την Καβάλα και μόλις 6 μίλια από την Κεραμωτή . Επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Η γυναικεία Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι η πιο μεγάλη και η πλέον γνωστή μονή της Θάσου και αποτελεί σημαντικό προσκύνημα. Eίναι χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού, κοντά στο χωριό Θεολόγος και η θέα στο Αιγαίο είναι πραγματικά μαγευτική. Θα κάνουμε τον γύρο του νησιού και στην συνέχεια θα πάρουμε το καράβι για Κεραμωτή. Επιστροφή στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ξάνθη . Η Ξάνθη είναι πόλη της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφερειακής ενότητας και την έδρα του ομώνυμου δήμου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και περπάτημα στην παλιά πόλη . Η οροσειρά απο Ξάνθη μέχρι Κομοτηνή ήταν γεμάτη από μοναστήρια όπου ανέβαιναν και μόναζαν άνδρες σπουδαίοι, άρχοντες, στρατηγοί, γαιοκτήμονες, μορφωμένοι διδάσκαλοι και σοφοί καθηγητές, από την Κωνσταντινούπολη και όλη την Θράκη. Επόμενος σταθμός μας η Κομοτηνή. Η Κομοτηνή (παλαιότερα και Γκιουμουλτζίνα, τουρκικά: Gümülcine, μεσαιωνικά ελληνικά: Κουμουτζηνά, Κομοτηναί ή Κομοτηνά) πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στον νομό Ροδόπης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό . Συνεχίζουμε με την Αλεξανδρούπολη. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του Νομού Έβρου. Η Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα. Το βράδυ επιστροφή στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4Η ΜΕΡΑ : Μετά πρωινό αναχώρηση για τα σύνορα με την Βουλγαρία όπου θα επισκεφτούμε το Οχυρό Ρούπελ. Το οχυρό Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Εδώ θα έχουμε ξενάγηση από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Αναχώρηση για την πόλη των Σερρών. Οι Σέρρες (Αρχαία ελληνικά: Σίρις) είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας . Ελεύθερος χρόνος για φαγητό . Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ άφιξη στην Ηγουμενίτσα.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΙΜΗ : 160 € το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο. Μονόκλινο : + 45 €.
ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ Ο.Γ.Α. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Μεταφορές – Μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας για το πρόγραμμα της εκδρομής.
Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο Ξενοδοχείο στην Καβάλα με πρωινό .
Εισιτήρια καραβιού από Κεραμωτή – Θάσο – Κεραμωτή.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία , ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.