4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ” ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ” 01-04/10/2019

 

ΠΑΤΜΟΣ 

ΤΟ  ΝΗΣΙ  ΤΗΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ    01–04/10/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   4ΗΜΕΡΗΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών.

 

1 Η  ΜΕΡΑ : Αναχώρηση  το  πρωί  για Πειραιά . Μετά  από τις απαραίτητες   στάσεις για  καφέ θα  φθάσουμε  στο λιμάνι  του Πειραιά. Με το καράβι  της  BLUE STAR στις 15.00 μ.μ.  θα αναχωρήσουμε για την  Πάτμο ,  όπου  θα φθάσουμε  το  βράδυ  στις  23.40 μ.μ. . Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2 Η  ΜΕΡΑ : Μετά  το  πρωινό  μας με το λεωφορείο  μας  θα  αναχωρήσουμε για το Σπήλαιο  της  Αποκάλυψης. Τοποθετημένο στο λόφο μεταξύ της Σκάλας και της Χώρας, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι ένα από τα σημεία αναφοράς όχι μόνο της Πάτμου, αλλά του χριστιανισμού παγκοσμίως. Το σπήλαιο αυτό αποτέλεσε το καταφύγιο του Ηγαπημένου Μαθητή του Ιησού Ιωάννη το 95 μ.Χ. , όταν ο αυτοκράτορας Δομητιανός τον εξόρισε στην Πάτμο, τιμωρώντας τον για την κήρυξη του λόγου του Θεού στην Έφεσο.  Θα συνεχίσουμε με το Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου. Η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι Ορθόδοξο μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1088 στην Χώρα της Πάτμου. Το 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.   Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  την γυναικεία  Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.  Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Χώρα και ιδρύθηκε το 1607 από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Παρθένιο Παγκώστα, ο οποίος την αφιέρωσε στην Παναγία (Ζωοδόχο Πηγή) και τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο χηρών, ορφανών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Φαγητό  στην παραλία του Γροίκου. Η παραλία του Γροίκου είναι η παραλία στον κόλπο του ομώνυμου οικισμού Γροίκος της Πάτμου. Φιλόξενη ατμόσφαιρα, πεντακάθαρα νερά και πολλά μαγαζιά για να απολαύσετε δίπλα στην θάλασσα το φαγητό ή τον καφέ σας. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας.  Διανυκτέρευση.

 

3Η  ΜΕΡΑ : Μετά  το πρωινό  μας αναχώρηση για την Ιερά  Μονή Ευαγγελισμού. Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου. Συνεχίζουμε  για την Ιερά  Μονή Αγίου Νεκταρίου , θα ανεβούμε να προσκυνήσουμε το Ιερό  κάθισμα της Παναγίας Κουμάνας που χτίστηκε το 1782. Θα καταλήξουμε στην παραλία του Κάμπου για  ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο (έως  στις 23.00 μ.μ). Στις  23.55 μ.μ. θα πάρουμε το καράβι  της BLUE  STAR για Πειραιά.

4Η  ΜΕΡΑ : Άφιξη στις 08.00 π.μ.  στο  λιμάνι  του  Πειραιά. Επιβίβαση  στο  λεωφορείο  μας και αναχώρηση για το  Λουτράκι  και τον  Όσιο  Πατάπιο . Στα Γεράνεια Όρη, πάνω από το Λουτράκι, αντίκρυ της πόλης της Κορίνθου, είναι χτισμένη η Ιερά Μονή του Αγίου Παταπίου, όπου φυλάσσεται το θαυματουργό σκήνωμά του. Είναι από αυτές τις μονές που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα. Πρόκειται για ζωντανό μνημείο της Ορθοδοξίας, το οποίο φροντίζουν με απόλυτο σεβασμό δεκάδες μοναχές. Αν και πρόκειται για σημαντικό μοναστήρι, χτίστηκε μόλις το 1952, σε συνέχεια ενός αρχαίου ασκητηρίου, το οποίο χρονολογείται κατά τον 13ο αιώνα. Ελεύθερος  χρόνος  στο  Λουτράκι Αναχώρηση  για  Ηγουμενίτσα. Μετά  από τις  απαραίτητες  στάσεις  για  καφέ  το βράδυ   θα  φθάσουμε  στην  Ηγουμενίτσα.

 

ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορές και μετακινήσεις με  ιδιόκτητο  λεωφορείο  και στο νησί  της Πάτμου  όπως αναφέρεται  στο  πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοικά εισιτήρια Πειραιά – Πάτμο – Πειραιά  σε οικονομική  θέση.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο  στην Σκάλα  Πάτμου.
  • Ξεναγό στο  νησί  της  Πάτμου.
  • Συνοδός του  Γραφείου  μας.
  • Ασφάλεια Αστικής  Ευθύνης.

 

TIMH  :  190 €  το  άτομο σε  δίκλινο  δωμάτιο. ( Επιβάρυνση  μονόκλινου  + 60 € )

ΜΕ  ΔΕΛΤΙΑ   ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ   ΟΓΑ :   30 €  TO  ATOMO.