4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 02-05/04

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  02 – 05 /04/2020

 

1η Ημέρα : Ηγουμενίτσα – Αρχαία Ολυμπία – Καλαμάτα

Αναχώρηση στις 08.00 πμ από Ηγουμενίτσα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο(προαιρετικά). Ελεύθερος Χρόνος για μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε για Καλαμάτα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

2η Ημέρα: Καλαμάτα – Σπήλαια Διρού – Μονεμβάσια – Καλαμάτα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Σπήλαια Διρού. Το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 19 C. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας. Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις Μόνη και Έμβασις. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Ο κόλπος της Παλαιάς Μονεμβασιάς βρίσκεται στο Βορρά. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Το βραδάκι επιστροφή στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα : Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη – Καλαμάτα

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός η Πύλος.  Η πρώτη επαφή με την Πύλο δεν σου θυμίζει με τίποτα Πελοπόννησο. Σου κάνει κάτι από νησί, κάτι από νότια Γαλλία. Η Πύλος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο επίπεδα αγκαλιάζοντας το λιμάνι και με θέα τον κόλπο του Ναυαρίνου, εκεί όπου το 1827 έγινε η ομώνυμη ναυμαχία. Συνεχίζουμε για την Μεθώνη. Η Μεθώνη είναι ένα όμορφο τουριστικό χωριό, ιδιαίτερα αγαπητό στους επισκέπτες λόγω της φυσικής ομορφιάς και της ηρεμίας του. Φυσικά, το σημείο αναφοράς δεν είναι άλλο από το κάστρο, ενθύμιο των κατακτητών. Τελευταίος μας σταθμός η Κορώνη.  Η Κορώνη δεν θα μπορούσε να μην έχει και αυτή το δικό της βενετσιάνικο κάστρο. Εκεί που σήμερα είναι ένα απλό αξιοθέατο κάποτε υπήρχε ένα βυζαντινό φρούριο. Επιστροφή στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα : Καλαμάτα – Ναύπλιο – Ηγουμενίτσα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ναύπλιο. Το Ναύπλιο έχει χαρακτηριστεί ως Παραδοσιακός Οικισμός και υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα  του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αττικής και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δύο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα. Το απογευματάκι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ μετά τις απαραίτητες καθοδόν στάσεις.

 

Τιμή : 180 € ανά άτομο

Με δελτία ΟΓΑ  : 20 €

 

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν.
  • Τρεις(3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο Ξενοδοχείο στην περιοχή της Καλαμάτας με πρωινό.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φόρος Διαμονής