4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – Μ. ΠΡΟΥΣΟΥ – Μ.ΑΓΑΘΩΝΟΣ -ΠΑΥΛΙΑΝΗ 04-07/10/2023

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ   

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ- ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ –ΠΑΥΛΙΑΝΗ- ΓΑΛΑΞΙΔΙ- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

04 – 07 /10 /2023

1Η Ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Λουτρά  Υπάτης

Αναχώρηση στις 07.30 πμ από το Πάνθεον. Με μία ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στα Μετέωρα . Ακολουθεί περιήγηση στα επιβλητικά Μετέωρα που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και επίσκεψη σε κάποιο από το Μοναστήρια. Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ και  μετά κατευθυνόμαστε  προς τα Λουτρά Υπάτης. Τα Λουτρά Υπάτης ανήκουν στον Νομό Φθιώτιδας. Την ονομασία τους  την οφείλουν στα Ιαματικά Λουτρά που λειτουργούν εκεί και  οι θεραπευτικές τους  ιδιότητες είναι γνωστές από τον 4ο κιόλας αιώνα π.Χ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα :  Μονή Προυσού – Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν.  Ακολουθεί επίσκεψη στην Μονή Προυσού. Το όνομα της Μονής οφείλεται  στην θαυματουργή εικόνα της  Παναγιάς Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με την παράδοση εικάζεται ότι η καταγωγή της εικόνας είναι από την Προύσα της Μικράς Ασίας και  είναι  έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα φυγαδεύτηκε από τον Ναό της Προύσας στην Στερεά Ελλαδα και βρίσκεται στην Μονή έως και σήμερα.  Μετά την επίσκεψη στην Μονή συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μεγάλο Χωρίο  το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές  του βουνού Καλιακούδα μέσα σε πυκνό ελατοδάσος γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα όμορφο και γραφικό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό και φαγητό.Επόμενος σταθμός μας είναι το Καρπενήσι  που αποτελεί πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας και  είναι  χτισμένο σε υψόμετρο 975 μέτρων.  Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για μια όμορφη βόλτα  και για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.

 

3η Ημέρα  :    Ιαματικά  λουτρά – Μονή Αγάθωνος

Πρωινό και στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος και χαλάρωση στα Ιαματικά Λουτρά όπου βρίσκονται μόλις  500 μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Τα  λουτρά είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 4ο αιώνα. Η πηγή της Υπάτης παρουσιάζει σπάνια φυσικοχημική σύσταση που δεν υπάρχει σε καμία άλλη πηγή στις μέρες μας και βοηθά στην ίαση πολλών παθήσεων ,γι αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την Μονή Αγάθωνος. Η Ιερά Μονή Αγάθωνος είναι μια κοινοβιακή μονή  η οποία βρίσκεται χτισμένη στους πρόποδες του όρους Οίτη σε υψόμετρο 553 μέτρων.  Μετά τον Εσπερινό, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα :  Γοργοπόταμος –Παύλιανη – Γαλαξίδι – Ναύπακτος- Ηγουμενίτσα                                                     Πρωινό και επιβίβαση μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν. Πρώτος μας σταθμός ο Γοργοπόταμος  όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε την γέφυρα που είναι σε όλους μας γνωστή από την ανατίναξη της που αποτελεί σημείο καμπής στην ιστορία μας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Παύλιανη που αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Φθιώτιδας  και οφείλει το όνομα της στους πρώτους κατοίκους της που πίστεψαν πρώτοι στα διδάγματα του Απόστολού Παύλου. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Γαλαξίδι το οποίο είναι παραθαλάσσιο χωριό της Στερεάς Ελλάδας ,είναι αρκετά γνωστό για τη ναυτιλία που είχε αναπτύξει τον προηγούμενο αιώνα καθώς και για τη γραφικότητα του. Ακολουθεί  ελεύθερος  χρόνος  για το μεσημεριανό μας φαγητό.Στην συνέχεια θα κάνουμε την τελευταία στάση του ταξιδιού μας στην Ναύπακτο. Η Ναύπακτος  είναι παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας   στον Κορινθιακό Κόλπο. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι και καταλήγει στο κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί  ως παραδοσιακός οικισμός.  Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ και στην συνέχεια αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό, την πόλη μας.  Άφιξη το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

 

Τιμή : 180 € ανά άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο

+80 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

Με δελτία ΟΓΑ :   20 € ανά άτομο

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό στα Λουτρά Υπάτης
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός του Γραφείου
  • Φόρος Διαμονής