4HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΕΥΒΟΙΑ-ΔΕΛΦΟΙ 22-25/03/2018

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
( ΒΟΛΟ –ΠΗΛΙΟ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΥΣ–ΓΑΛΑΞΙΔΙ )

22 – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
1Η ΜΕΡΑ : Αναχώρηση στις 08.00 π.μ. από Ηγουμενίτσα (Πάνθεον). Μία στάση στην Καλαμπάκα για καφέ και στην συνέχεια αναχώρηση για τον Βόλο. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην Μακρυνίτσα για φαγητό. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό και γραφικό οικισμό του Πηλίου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν την επισκέφθηκε, το 1934, την ονόμασε «μπαλκόνι του Πηλίου», και όχι άδικα αφού φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο.Το απόγευμα καφέ στα Χάνια.Τα Χάνια Πηλίου είναι ορεινός οικισμός του νομού Μαγνησίας. Είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1.190 μέτρων στις πλαγιές του Πηλίου και αποτελούν τον ορεινότερο οικισμό του νομού Μαγνησίας.Το βράδυ θα καταλήξουμε στον Βόλο. Ο Βόλος, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας (320 χλμ. Β της Αθήνας και 219 χλμ. Ν της Θεσσαλονίκης). Κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2Η ΜΕΡΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Γλύφας , θα πάρουμε το καράβι για τον Αγιόκαμπο της Εύβοιας. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Θα φθάσουμε στο Προκόπι όπου θα προσκυνήσουμε στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός στο Προκόπι Ευβοίας. Ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Εύβοιας, όπου φυλάσσεται σε λάρνακα το ολόσωμο, άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη. Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου το μεν τμήμα της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Ευβοίας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα. Η Παλίρροια του Ευρίπου είναι ένα σύνθετο μοναδικό φαινόμενο οφειλόμενο στις παλιρροϊκές δυνάμεις που παρατηρείται μόνο στον Πορθμό του Ευρίπου στην Χαλκίδα, εξ ου και η ονομασία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ : Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Δίστομο Βοιωτίας όπου υπάρχει ο Ναός του ΟσΊου Λουκά. Η Μονή Οσίου Λουκά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα στο Στείρι Βοιωτίας Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Η Αράχωβα (ή Αράχοβα) είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Στην Αράχωβα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Θα καταλήξουμε στους Δελφούς. Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4Η ΜΕΡΑ : Μετά πρωινό επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το μεσημέρι στο όμορφο Γαλαξίδι για φαγητό. Το Γαλαξίδι είναι παραθαλάσσια κωμόπολη της τέως επαρχίας Παρνασσίδας του Νομού Φωκίδας και υπάγεται στο διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και, συγκεκριμένα, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας. Το Γαλαξίδι είναι ένας τόπος ζεστός, ακόμη και τον χειμώνα κάθεσαι άνετα έξω, μόλις ξεπροβάλει για λίγο ο ήλιος. Το απόγευμα στην Ναύπακτο για καφέ. Η Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο. Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ άφιξη στην Ηγουμενίτσα.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ : 160 € το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο. Μονόκλινο : + 40 €.
ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ Ο.Γ.Α. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
• Μεταφορές – Μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας για το πρόγραμμα της εκδρομής.
• Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα Ξενοδοχεία με πρωινό . ( Βόλο – Χαλκίδα – Δελφούς ).
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία , ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.