5HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 14/09 – 18/ 09/2022 MAΥΡΟΒΟΥΝΙΟ -ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ

 

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΟΑΤΙΑ– ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΒΟΣΝΙΑ –  ΑΛΒΑΝΙΑ

 

 

1η ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Κρούγια – 14/09/2022

Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα, και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό του Μαυροματίου. Μετά τους απαραίτητους ελέγχους φθάνουμε στην Αλβανία. Πρωινό καφέ στο λιμάνι στους Αγ. Σαράντα και αναχωρούμε για την παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας επί Τουρκοκρατίας και σημερινό τουριστικό θέρετρο, την Κρούγια. Η  ιστορία της συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη που για 25 χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το μεσαιωνικό παζάρι , μας οδηγεί προς το κάστρο , σύμβολο της πόλης καθώς και στο ιστορικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Αλβανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Τίρανα –  Μπούτβα –  Τρέμπινιε – 15/09/2022

Μετά το πρωινό περνάμε από την πόλη Λέζα και φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα απολαμβάνουμε την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και το κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούτβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, θα δούμε το φρούριο Σιταντέλ  που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Άφιξη στο γραφικό Τρέμπινιε. Δείπνο στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

 

ημέρα: Τρέμπινιε –  Ντουμπρόβνικ  – Τρέμπινιε – 16/09/2022

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO το Ντουμπρόβνικ. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δουμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ.  Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Λόκρουμ και τελεφερίκ). Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη του Τρέμπινιε και το κάστρο της το οποίο έχει χτιστεί στης όχθες του ποταμού Τρέμπινσκα  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

4η ημέρα: Τρέμπινιε – Κότορ – Τίρανα  – 17/09/2022

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και πρώτος σταθμός ή παλαιότερη πόλη του Μαυροβουνίου, η ρωμαϊκή “Κατταρον” και η  σημερινή σλάβικη Κότορ (KOTOR), κτισμένη στους πρόποδες του από­κρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1.479 μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους, πού συνδέονται με στενούς πορθμούς. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1979, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγ. Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγ. Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το Φρούριο του Αγίου Ιωάννου, πού αν θέλεις να το κατακτήσεις πρέπει ν΄ ανέβεις με υπομονή τα 1200 σκαλοπάτια του. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε την διαδρομή με το λεωφορείο μας από τον κόλπο του Κότορ (Boka Kotorska) το οποίο αναφέρεται συμβολικά και έως το νοτιότερο Φιόρδ της Ευρώπης.  Με ενδιάμεσές στάσεις για καφέ και ξεκούραση περνάμε το Μαυροβούνιου και φτάνουμε στα Τίρανα το απόγευμα

 

5η ημέρα: Τίρανα –  Τεπελένι – Αργυρόκαστρο – 18/09/2022

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, του επιβλητικού Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αναστάσεως οπού θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κυριακάτικη λειτουργεία.  Περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας τα Τίρανα, με το λεωφορείο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και στα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, το Sheraton και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατειά της Μητέρας Τερέζας. Στην συνέχεια περνάμε από της πόλεις Δυρράχιο, Καβάγια, Λούσνια, Τεπελένι. Διατυπώσεις στο συνοριακού σταθμό Μαυροματίου και φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα το βραδάκι.

 

 

 

Τιμή  : 350 € ανά άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο

+ 160 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

 

 

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές – Μετακινήσεις βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας.
  • Τέσσερις(4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.
  • Ξεναγός για όλες τις ημέρες της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

 

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ : 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 5 Α

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ: 2665021212- 6958442520 – 6944730182