5HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 24-28/05/2018 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

5 ΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ  ΑΚΤΕΣ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΤΙΡΑΝΑ

(ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΒΟΣΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ)

24 – 28 /05/2018 ( ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

 

1η ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Αργυρόκαστρο  – Τίρανα    

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ηγουμενίτσα  και  συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.). Περνάμε τις πόλεις Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Φιερη και το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα. Δείπνο. Το απόγευμα περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας τα Τίρανα, με το λεωφόρειο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και στα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, το Sheraton και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατιά της Μητέρας Τερέζας. Επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, του επιβλητικού Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αναστάσεως.  Τακτοποίηση Δ/ση

 

 2η ημέρα:   Τίρανα  – Μπούτβα –   Τρεμπινιέ 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνάμε από της πόλεις Λεζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Άφιξη δείπνο στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

 

ημέρα: Τρεμπινιέ  – Ντουμπρόβνικ 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO το Ντουμπρόβνικ. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δουμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ.  Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Λοκρυομ και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

 

4η ημέρα:  Τρεμπινιέ  – Κότορ – Τίρανα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και πρώτος σταθμός ή παλαιότερη πόλη του Μαυροβουνίου, η ρωμαϊκή “Κατταρον” και η  σημερινή σλάβικη Κότορ (KOTOR), κτισμένη στους πρόποδες του από­κρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1.479 μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους, πού συνδέονται με στενούς πορθμούς. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1979, oπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγ. Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγ. Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το Φρούριο του Αγίου Ιωάννου, πού αν θέλεις να το κατακτήσεις πρέπει ν΄ ανέβεις με υπομονή τα 1200 σκαλοπάτια του. Μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Στην συνεχεία διατύπωση  συνόρων  Μαυροβούνιου Αλβανίας και φτάνουμε στα Τίρανα. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Τίρανα – Ελμπασάν – Πόγραδετς – Κορυτσά    

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το Ελμπασάν  όπου θα δούμε το κάστρο της πόλης όπου εκτός από τα τείχη εποχής της τουρκοκρατίας μπορούμε να δούμε και σημάδια από την αρχαία Σκαμπα (SKAMPA).  Από το Ελμπασάν και στην συνεχεία θα βλέπουμε όμορφες εικόνες δίπλα στον ποταμό Γενουση (Shkumbin). Στον δρόμο μας για Κορυτσά περνάμε με το λεωφορείο στις πόλεις Λιμπραζντ, Μαλικ. Θα δούμε το Πόγραδετς το οποίο είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης  Οχρίδας, απέναντι από πόλεις τον Σκοπιών. ξενάγηση στην Κορυτσά και θα επισκεφτούμε στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Κορυτσάς. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολίων να λειτουργούν σε αυτή. Κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), στην πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός που αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίδοντας την στην νεοσύστατή αλβανική χωροφυλακή. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής. Διέλευση των συνόρων Κρυσταλλοπηγής.

 

Τιμή  : 250 € ανά άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο

+ 60 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

 

 

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές – Μετακινήσεις βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας.
  • Τέσσερις(4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.
  • Ξεναγός για όλες τις ημέρες της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

 

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 5 Α

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ: 2665021212- 6958442520 – 6944730182