5HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 09 – 13 / 11/18 MAΥΡΟΒΟΥΝΙΟ -ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ

 

 Δ Α Λ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ    Α Κ Τ Ε Σ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

09 – 13 / 11 /2018

 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ

 

1η ημέρα: Ηγουμενίτσα  – Κορυτσά – Τίρανα    09/11/2018

Αναχώρηση στις      από την Ηγουμενίτσα, άφιξη στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής. Μετά από την τελωνιακή διαδικασία Ελλάδος – Αλβανίας μπαίνουμε στην Αλβανία. Η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η Μπιλίστα με 10.000 κατοίκους . Θα δούμε τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου της Κορυτσάς και τα πανέμορφα αρχοντικά. Θα επισκεφτούμε τον ορθόδοξο μητροπολιτικό ναό που χτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Συνεχίζουμε για το Πόγραδετς (Pogradec) ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη της Οχρίδας. Αφού περάσουμε της πόλεις Περενιας, Λιμπραζντ, Ελπμασαν. Το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα. Στην περιήγηση μας στην πόλη των Τιράνων θα δούμε την κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Σκερντεμπέι, το κτίριο της Όπερας και το Μουσείο. Επίσκεψη στον νέο ναό της Αναστάσεως. Επίσης, θα δούμε το κτίριο των Υπουργείων, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού και το παλιό Τζαμί. Tακτοποίηση  στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

 

 2η ημέρα:  Τίρανα – Ποντκοριτσα –  Ντουμπρόβνικ     10/11/2018 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνάμε από της πόλεις Λεζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη το που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι η Ποντγοριτσα, (Τίτογκραντ)  η πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, η οποία περιτριγυρίζετε από 6 ποταμούς. Στην συνεχεία περνάμε από την μεγαλύτερη λίμνη τον Βαλκάνιων, της Σκόδρας μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου.Το απόγευμα φτάνουμε στο όμορφο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα:  Ντουμπρόβνικ  – Ξενάγηση πόλεως  11/11/2018

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου στο μαργαριτάρι της Αδριατικής, όπως αποκαλούν το Ντουμπρόβνικ., πόλη προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, το Σπόνζα του 16ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Βλάσιου, το Φραγκασκινό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Στο δε ιστορικό κέντρο, στο οποίο θα μπείτε από την πύλη Πιλ και θα βγείτε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, αξίζει μια επίσκεψη στο φράγκικο μοναστήρι, στο παλάτι Σπόνζα και το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου. Εδώ, θα δείτε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ.  Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ και τελεφερίκ). Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα:  Ντουμπρόβνικ – Κότορ –  Μπούτβα 12/11/2018  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί απολαμβάνουμαι την όμορφη διαδρομή του κόλπου του Κοτορ και φτάνουμαι στο  Κότορ όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να ‘σκαρφαλώσεις’ 1.200 σκαλοπάτια γι το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Συνεχίζουμε για Μπούτβα,. Άφιξη στη Μπούτβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Tακτοποίηση  στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα:  Μπουτβα – Αργυρόκαστρο – Ηγουμενίτσα  13/10/2018      

Πρωινό και αναχώρηση. Περναμε από Δυρραχειο, Τεπελένι οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του,  όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην  τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Περνάμε από το  Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Το ιστορικό κέντρο και αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ ‘Έλεγχος  στα σύνορα Κακαβιάς φτάνουμε αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα.

 

Τιμή  : 275 € ανά άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο

+ 75 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές – Μετακινήσεις βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας.
  • Τέσσερις(4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή. ( Μία διανυκτέρευση στα Τίρανα, Δύο διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ και Μία διανυκτέρευση στην Μπούτβα).
  • Ξεναγός για όλες τις ημέρες της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α