6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ << ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ >> 15 – 20 / 11

 

 

6 ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

<< ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ >> 

 

Αναχώρηση: 15 Νοεμβρίου 2018  AEGEAN AIR  A3   924   Αθήνα – Τέλ-Αβίβ  07.30 – 09.30

Επιστροφή:  20 Νοεμβρίου 2018  AEGEAN AIR  A3   927  Τέλ-Αβίβ – Αθήνα   19.50 –  21.50

 

  1η μέρα – Πέμπτη: Αθήνα, Τέλ-Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Γεσθημανή, Όρος Ελαιών, Βηθανία, Βηθλέμ.

Αναχώρηση με  λεωφορείο του Γραφείου μας  στις 14 Νοεμβρίου 2018 το βράδυ για την Αθήνα.

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο Αεροδρόμιο Αθήνας  και αναχώρηση για Ισραήλ. Άφιξη στο Τέλ- Αβίβ.  Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Πρώτος σταθμός η Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας. Θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του πρωτομάρτυρα Στέφανου και θα επισκεφθούμε τον τόπο προσευχής και προδοσίας του Χριστού, με την εκκλησία των Εθνών. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις του μετά την Ανάσταση. Ακολούθως, θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου και θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της προϋπαντήσεως του Κυρίου. Επίσης, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του. Συνεχίζουμε για την Βηθλεέμ, όπου πρώτος σταθμός το Θεοδέγμων Σπήλαιο, εκεί όπου γεννήθηκε ο Χριστός, επίσης στο σπήλαιο φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και η Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.). Τέλος, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο υπόλοιπο για ξεκούραση, βόλτα στην παλαιά πόλη και καταστήματα της Βηθλεέμ. Το βράδυ, δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

2η μέρα – Παρασκευή: Ορεινή, Μονή Σταυρού, Μονή Προφήτη Ηλία, Χωριό Ποιμένων, Άγιος Σάββας.

Μ​ετά το πρόγευμα μας, ολοήμερο προσκύνημα. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου, Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου, χωριό των Ποιμένων, όπου θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη γέννηση του Χριστού. Αργότερα, θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο  δείπνο και  διανυκτέρευση.

 

3η μέρα – Σάββατο: Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Καπερναούμ, Τιβεριάδα, Ιορδάνης.

Π​ρόγευμα  και αναχώρηση  για ολοήμερη εκδρομή στον Ιορδάνη Ποταμό, περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία,

(το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς ξεφώνησε την «πί το ρους μιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρμήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε το δείπνο μας.

 

 

4η μέρα – Κυριακή: Ιεροσόλυμα.

Πρόγευμα όσοι θέλουν. Εκκλησιασμός στην εκκλησία του Ναού  της Αναστάσεως. Ακολούθως,  θα επισκεφθούμε τα εντός του Ναού της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή και τα προσκυνήματα της). Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας και στην συνέχεια οι απόστολοι  την μετέφεραν για να την ενταφιάσουν στην Γεθσημανή. Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων κα η κατακόμβη όπου κι ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλιο στον Κύριο μας. Το απόγευμα θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο για ψώνια στα καταστήματα της παλαιάς πόλης.. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο( Ενδιάμεσα θα έχουμε συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Θεόφιλο).

 

5η μέρα – Δευτέρα: Χοτζεβά, Ιεριχώ, Σαραντάριο όρος, Νεκρά θάλασσα, Άγιος Γεράσιμος, Φρέαρ Ιακώβ.

Πρόγευμα και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται  και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο, ο Ιωακείμ και η Άννα προσευχόντουσαν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για την  Μονή του Σαραντάριου Όρους, Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου. Θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, τη Νεκρά Θάλασσα και το Φρέαρ του Ιακώβ στην Σαμάρεια.

 

 6η μέρα – Τρίτη: Ιεροσόλυμα, Λήδα, Τέλ-Αβίβ.  

Πρόγευμα και ετοιμασία αποσκευών. Αναχώρηση για την παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της μεγάλης Παναγιάς (ο τόπος που στεκόταν η Παναγία μας και έβλεπε με πόνο  την σταύρωση του Χριστού μας), την Μονή Σειδανάγιας, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας, τον Άγιο Ευθύμιο και άλλα. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στο εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ. Τέλος, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Καθ οδό θα πραγματοποιήσουμε προσκύνημαστη Λήδα όπου θα προσκυνήσουμε στον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεχίζουμε για το

Αεροδρόμιο του Τέλ-Αβίβ, όπου μετά τις διατυπώσεις και έλεγχο, θα περάσουμε από τα αφορολόγητα καταστήματα και θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα με όμορφες αναμνήσεις από τους Αγίους Τόπους του Χριστού μας. Επιβίβαση  στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα όπου θα  φθάσουμε νωρίς το πρωί στις  21/11/18 .

 

Τιμή εκδρομής κατά άτομο:

    

Σε δίκλινο :  725 €                 Σε μονόκλινο :  860 €          

Παιδί (2–12 ετών) στο ίδιο δωμάτιο με δύο μεγάλους : 600 €

 

Η Τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές με λεωφορείο του Γραφείου μας από Ηγουμενίτσα – Αθήνα – Ηγουμενίτσα.
  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ-Αβίβ – Αθήνα και φόροι Αεροδρομίων (AEGEAN AIR).
  • Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ (MOUNT DAVID HOTEL).
  • Ελληνόφωνος ξεναγός.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Μικρά λεωφορεία για την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στη Μονή Αγίου Σάββα.
  • Φιλοδωρήματα οδηγών και αχθοφόρων.

 

Δεν Περιλαμβάνονται: Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, ποτά στα γεύματα, Τελεφερίκ, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία.

 

 

Απαραίτητο  διαβατήριο που πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ !!

 

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ   200 €

 

 

 

ΒΟUTAS TOURS -TRAVEL AGENCY–8th Dekemvriou 5a-46100 IGOUMENITSA TEL.26650 21212 FAX. 26650 28177  

e-mail. boutatrv@otenet.gr   web. www.boutastours.gr