8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 26/10 – 02/11/20

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 26/10 – 02/11/20

 

1η μέρα : Ηγουμενίτσα – Πειραιάς – Χανιά

Αναχώρηση στις 07,00 πμ από την Ηγουμενίτσα. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε διάφορες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Χανιά που αναχωρεί στις 16.00. Άφιξη στα Χανιά περίπου στις 22.30 . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .

 

2η μέρα : Χανιά Πόλη – Τάφοι Βενιζέλων – Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων

Πρωινό και ξεκινάμε την μέρα μας για γνωριμία με τα όμορφα Χανιά. Θα έχουμε έναν περιπατητικό γύρο της πόλης όπου θα επισκεφτούμε τη Δημοτική Αγορά, το Ενετικό λιμάνι, το Καστέλι, την συνοικία Σπλάντζια, τον Άγιο Νικόλαο Δομινικανών και την Παναγία Τριμάρτυρη. Μετά το πέρας των επισκέψεων θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα. Το απογευματάκι συνεχίζουμε με επισκέψεις στους Τάφους των Βανιζέλων στην περιοχή Ακρωτήρι και στην Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : Λευκά όρη – Χώρα Σφακιών – Φαράγγι Σαμαριάς – Χανιά

Πρωινό και αναχωρούμε για την φυσιολατρική μας εκδρομή στα Λευκά Όρη. Στάση στο Φαράγγι της Ίμβρου για να θαυμάσουμε την θέα και να πιούμε τον καφέ μας. Θα έχουμε επίσκεψη στη Χώρα Σφακιά όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Φαράγγι της Σαμαριάς από το επιβλητικό Ξυλόσκαλο. Επιστροφή στα Χανιά. Διανυκτέρευση .

 

4η μέρα : Ρέθυμνο – Αρκάδι  – Ηράκλειο

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε το Ρέθυμνο. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα  : Κνωσός – Επίσκεψη σε Οινοποιείο- Ηράκλειο Πόλη

Πρωινό και αναχώρηση για τα περίφημο ανάκτορο της Κνωσού, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π. Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο της περιοχής . Το απόγευμα θα έχουμε περπάτημα στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Τρίτο, τον καθεδρικό του Αγίου Μηνά και την Κρήνη Μοροζίνι που βρίσκεται στην πλατεία των Λιονταριών. Ξενοδοχείο – Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα : Γόρτυνα – Φαιστός – Μάταλα

Πρωινό και αναχωρούμε για την εύφορη πεδιάδα της Μεσάρας. Πρώτη μας στάση η αρχαία Γόρτυνα, όπου θα δούμε την Βασιλική του Αγίου Τίτου, το Ρωμαικό Ωδείο και την εκπληκτική <<Βασίλισσα των Επιγραφών>> τον αρχαιότερο κώδικα νόμων στην Ευρώπη. Επόμενη στάση στο Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού, όπου βρέθηκε ο ομώνυμος δίσκος με τη μυστηριώδη ιερογλυφική γραφή. Κατόπιν θα μεταβούμε στα φημισμένα  Μάταλα, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

7η μέρα: Οροπέδιο Λασιθίου – Παναγία Κερά  – Ελούντα – Πλάκα-  Σπιναλόγκα  ΄Αγιος Νικόλαος –  Ηράκλειο

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό οροπέδιο Λασιθίου με τους ανεμόμυλους. Ακολουθεί προσκύνημα στην Παναγία Κερά ή Καρδιώτισσα. Το μοναστήρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα της Κρήτης. Αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για την Σπιναλόγκα, η πρόσβαση στο νησάκι γίνεται με καΐκια (ατομικά έξοδα). Το νησί αποτελούσε τόπο εξορίας των Λεπρών από το 1903.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, για τον απογευματινό καφέ και περιπάτους γνωριμίας. Αναχώρηση για το Ηράκλειο όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

8η μέρα:  Πειραιάς – Ηγουμενίτσα

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας.

 

 

 

Τιμή :  495 €

 

 

Περιλαμβάνει :

  • Μετακινήσεις βάσει προγράμματος με πούλμαν του Γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Πειραιά – Χανιά σε κατάστρωμα και για την διαδρομή Ηράκλειο – Πειραιά σε τετράκλινες καμπίνες (ΑΒ4)
  • Έξι(6) διανυκτερεύσεις στην Κρήτη(3 στα Χανιά και 3 στο Ηράκλειο) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του Γραφείου μας σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
  • Επαγγελματίας ξεναγός για όλες τις ημέρες στο νησί.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

 

Δεν περιλαμβάνει :

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται