8HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 21-28/10/2019

 

           

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21 – 28 / 10 / 2019

 

ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ –  ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΠΡΟYΣA – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΣΑ  ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

1η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ηγουμενίτσα. Περνώντας περιφερειακά από Καβάλα ,Ξάνθη, Κομοτηνή , Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες είσοδος στην γειτονική χώρα . Η πρώτη πόλη που θα συναντήσουμε είναι η Κεσάνη από εκεί κατευθυνόμαστε νότια , προς την χερσόνησο της Καλλίπολης. Στην διαδρομή μας θα δούμε την Καλλίπολη όπου θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ που θα μας οδηγήσει στην Ασιατική ακτή των στενών των Δαρδανελλίων στην Λάμψακο. Πρώτη διανυκτέρευση στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση, δείπνο,διαν/ση.

2η μέρα: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Αφήνουμε την πόλη του Δάρδανου φρουρό στα Στενά κατηφορίζοντας τα παράλια της Αιολίας . Συναντάμε το όρος Ίδη και το Ελληνικό Αδραμμύτι στον μυχό του ομώνυμου κόλπου πριν φτάσουμε στο Αιβαλί. Θα αφιερώσουμε χρόνο για να περιπλανηθούμε στο Αιβαλί , τις Ελληνικές «Κυδωνίες» του Κόντογλου και του Βενέζη . Ελληνικά αρχοντικά , εκκλησιές παλιά εργοστάσια σαπωνοποιίας , το γραφικό λιμανάκι στα αντικρυνά Μοσχονήσια μέσα στο κόλπο του Αιβαλιού , δεσπόζουν τα αρχοντικά των πλουσίων Σμυρνιών . Στα στενά ακούμε ακόμη και σήμερα την χαρακτηριστική διάλεκτο των Τουρκοκρητικών που έφτασαν μετά την Καταστροφή. Συνεχίζουμε προς την Σμύρνη δια μέσου της Περγάμου όπου θα επισκεφτούμε την αρχαία Πέργαμο , πατρίδα της περγαμηνής. Φτάνουμε στην Σμύρνη , την πόλη που «ακτινοβολεί κάτω από τον ομορφότερο ουρανό του κόσμου »( Ηρόδοτος).  Τακτοποίηση , δείπνο , διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ ( Ξενάγηση πόλεως)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην Σμύρνη . Λίγα πράγματα έχουν μείνει να θυμίζουν την παλιά της αίγλη, η παραλία το «Κορδόνι» των Σμυρνιών , το Τελωνείο , το Διοικητήριο , το Ελληνικό Πανεπιστήμιο που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει , λίγα ελληνικά σπίτια που γλύτωσαν από την φωτιά στην Πούντα. Στην απέναντι πλευρά του κόλπου, στα αντικρινά άλλωστε αυτό είναι και το όνομα του σήμερα «Καρσίγιακα» , θα επισκεφθούμε το αρχοντικό προάστιο Κορδελιό. Δείπνο. Διαν/ση.

 

4η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΈΦΕΣΣΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσσο την πόλη της θεάς Αρτέμιδος Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς ξεχνιούνται μπροστά στη Έφεσσο. Θα δούμε τα ευρήματα της Αυστριακής Αρχαιολογικής Σχολής ,τη Βιβλιοθήκη, τα Λουτρά, την Αγορά, το Πρυτανείο και το Θέατρο . Ακουλουθεί επίσκεψη στο Κουσάντασι, ένα όμορφο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Γεμάτοι εικόνες κατευθυνόμαστε προς την Ιεράπολη (Παμούκκαλε) το Φρούριο του Βαμβακιού, ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας,όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Επίακεψη στον αρχαιολογικόχώρο και το Μαρτύριο του Αγίου Φιλίππου. Δείπνο,διαν/ση

5η μέρα:  ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΠΡΟΥΣΑ  

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την καταπράσινη Προύσα . Σύντομη περιήγηση στην πόλη, την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1326), επίσκεψη – ξενάγηση στο Μαυσωλείο με τους τάφους των Σουλτάνων, το κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής Μεγάλο Τέμενος (Ουλού τζαμί, κατασκευής του 1399), τα λουτρά στα οποία ήρθε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα (συζύγου του Ιουστινιανού) με ακολουθία 4.000 ατόμων και που λειτουργούν μέχρι και σήμερα ως χαμάμ, τις γραφικές γειτονιές και την μεγάλη παραδοσιακή αγορά, ξακουστή για τα περίφημα μεταξωτά της, τα είδη λαϊκής τέχνης, κλπ. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα : ΠΡΟΥΣΑ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΣΑ   – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βασιλεύουσα. Την Κωνσταντινούπολη.

Από το λιμάνι του Μπόσταντζι  προαιρετικά θα πάρουμε ναυλωμένο καράβι για να επισκεφθούμε τα όμορφα πριγκηπόνησσα στη θάλασσα του Μαρμαρά, τόπος εξορίας πριγκίπων και αξιωματούχων την εποχή του Βυζαντίου, ενώ σήμερα αποτελεί παραθεριστικό κέντρο των κατοίκων της πόλης. Όμορφα ξύλινα αρχοντικά, περιποιημένοι κήποι, τοπία που ηρεμούν το μάτι και ρομαντικά παϊτόνια που μεταφέρουν τους επισκέπτες. Επίσκεψη σε δύο από τα νησιά, την Πρίγκηπο και τη Χάλκη, όπου στο λόφο της Ελπίδας στη Μονή της Αγίας Τριάδας βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κλειστή ακόμη αλλά πάντα έτοιμη να υποδεχθεί καινούργιους μαθητές. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας  και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση .

 

7η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( Ξενάγηση Πόλεως)

Σήμερα, η μέρα μας θα φέρει άρωμα Βυζαντίου. Κινούμενοι παράλληλα στα θαλάσσια τείχη περνάμε από την περιοχή του Ιερού Παλατιού και φτάνουμε, όπως και οι Βυζαντινοί πριν από αιώνες στον Ιππόδρομο, σκηνή θριάμβων, αγώνων, γιορτών, στάσεων σε όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής ιστορίας. Ακολουθεί επίσκεψη στην Αγία Σοφία, το «Μέγα Μοναστήρι» που κουβαλάει την ψυχή ενός έθνους και ταυτόχρονα αποτελεί αρχιτεκτονικό θησαυρό της ανθρωπότητας. Η μυστηριακή ατμόσφαιρα της Δεξαμενής του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες μάς ξαφνιάζει και συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Τόπ Καπι , παλάτι όπου έζησαν όλοι οι σουλτάνοι μέχρι το 1856. Στην πρώτη αυλή του παλατιού θα θαυμάσουμε την Αγία Ειρήνη, τον πρώτο βυζαντινό ναό της Πόλης.  Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα ακόμη ενδιαφέρον διαφορετικό αξιοθέατο της Πόλης, την Σκεπαστή αγορά “Καπαλί Τσαρσί”. Δεκάδες ζωγραφιστές στοές με πολλά μαγαζιά γεμάτα εμπορεύματα. Χρυσός, ασήμι, αλάβαστρο, δερμάτινα, αναμνηστικά και πωλητές που μας περιμένουν για να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους μετά  το επιβεβλημένο σκληρό «παζάρι». Ενδιάμεσα, θα έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε πίνοντας καφέ ή γευματίζοντας σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου με ναυλωμένο καραβάκι. Τα χιλιοτραγουδισμένα στενά που ενώνουν δύο θάλασσες και χωρίζουν δύο ηπείρους είναι το πιο όμορφο ίσως κομμάτι της Πόλης. Τρεις θάλασσες και τρεις στεριές, παλάτια, τεμένη, παλιά ξύλινα αρχοντικά, τα «γυαλί», επαύλεις με όμορφους κήπους και κρεμαστές γέφυρες συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Επιστρέφουμε στην αποβάθρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο γεμάτοι εικόνες. Δείπνο –  Διανυκτέρευση

 

8η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Μετά την επίσκεψη μας  αναχώρηση για τα σύνορα. Περνάμε τα Ελληνικά σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας .

 

Για την έγκυρη κράτηση απαιτείται καταβολή προκαταβολής.

Απαραίτητη Ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς Χαρακτήρες.

 

 

Τιμή ανά άτομο  :  525 €

                               Επιβάρυνση Μονόκλινου δωματίου  : + 200 €    

 

 

Περιλαμβάνει  :

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν βάσει του προγράμματος.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή για επτά (7) διανυκτερεύσεις.
  • Επαγγελματίας ξεναγός για όλη την διάρκεια της εκδρομής μας στην Τουρκία.
  • Εισιτήρια πλοίων.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α