3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΑΛΒΑΝΙΑ 01 – 03 / 07 / 2022

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΑΛΒΑΝΙΑ

ΜΠΕΡΑΤΙ– ΤΙΡΑΝΑ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ  ΠΟΓΚΡΑΝΤΕΤΣ –ΚΟΡΥΤΣΑ

01 – 03 / 07 / 2022

 

01/07/2022: Ηγουμενίτσα  – Μπεράτι –  Τίρανα :  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Πάνθεον. Μέσω Ιωάννινων και των συνόρων της Κακαβιάς, μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας διασχίζοντας την πεδιάδα της Δρόπολης και το Αργυρόκαστρο, περνάμε από το Τεπελένι,  την κοιλάδα του Αώου ποταμού συνεχίζομαι προς Φίερι και Λούσνιε για να καταλήξουμε και να γνωρίσουμε την πόλη με τα χίλια παράθυρα, το Μπεράτι, η οποία αποτελεί  Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επίσκεψη στο κάστρο, την ακρόπολη, και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες όπου θα ξεναγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια της. Το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

02/07/2022: Τίρανα – Κρούγια – Τίρανα:   

Μετά το πρωινό μας περιήγηση με το λεωφορείο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και στα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, του επιβλητικού Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στην παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας επί Τουρκοκρατίας και σημερινό τουριστικό θέρετρο, την ΚΡΟΥΓΙΑ. Η  ιστορία της συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη που για 25 χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το μεσαιωνικό παζάρι , μας οδηγεί προς το κάστρο, σύμβολο της πόλης καθώς και στο ιστορικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Αλβανίας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και το απόγευμα φθάνουμε στα ΤΙΡΑΝΑ, νυχτερινή έξοδος στο κάστρο της πόλης οπού θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα ποτό και την βόλτα σας η και τα ψώνια σας σε κάποιο από τα εμπορικά του κέντρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο.

 

03/07/2022: Τίρανα – Ελμπασάν – Πόγραδετς – Κορυτσά – Ηγουμενίτσα :

Μετά το πρωινό μας η πρώτη πόλη που θα βρούμε είναι το Ελμπασάν η αρχαία Σκάμπα με την γραφική Οθωμανική καστρούπολη.Στην συνέχεια στο οδοιπορικό μας θα έχουμε έντονη φύση δίπλα μας από τον Γενύσιο ποταμό,  φτάνοντας στην όμορφη παραλίμνια πόλη της λίμνης της Οχρίδας το Πόγκραντετς. Στην συνέχεια περιήγησή στην  Κορυτσά οπού θα δούμε την μουσουλμανική και ορθόδοξη συνοικία με της όμορφες νεοκλασικές ανακαινισμένες οικίες και τα σοκάκια με τα καλντερίμια.  Θα επισκεφτούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό που χτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. . Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολίων να λειτουργούν σε αυτή. Διατυπώσεις στο συνοριακού σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα το βράδυ.

 

 

ΤΙΜΗ :   160 €  το άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.

200 €  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο του Γραφείου μας βάσει του προγράμματος.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Τίρανα.
  • Ημιδιατροφή ( Δύο πρωινά και Δύο γεύματα ).
  • Ξεναγός για όλες τις ημέρες στην Αλβανία.
  • Ασφάλεια Αστικής  Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛAMΒΑΝΕΙ :

  • Εισόδους σε Μουσεία και  Αρχαιολογικούς Χώρους, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.