5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ <<ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ>> 21-25/06/2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα:   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( ΠΛΟΙΟ ) – ΜΠΑΡΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 23:59 μ.μ από την Ηγουμενίτσα με το πλοίο για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 2η μέρα:  ΠΟΛΙΝΙΑΝΟ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΟΣΤΟΥΝΙ – ΛΕΤΣΕ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι. Αναχώρηση για το Πολινιάνο, το οποίο είναι κτισμένο στις ακτές της Αδριατικής. Η οικονομία του βασίζεται στον τουρισμό, την αλιεία και τη γεωργία. Επόμενη μας στάση το εντυπωσιακό Αλμπελομπέλο που  περιλαμβάνεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το όνομα του σημαίνει «ομορφο δέντρο» .Εδώ θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στην πολή και να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στο Οστούνι .Η παλιά πόλη είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και διατηρεί ακόμη τα παλιά της τείχη. Το Οστούνι αναφέρεται συνήθως ως η «Λευκή Πόλη» εξαιτίας των λευκών τειχών της και τα συνήθως βαμμένα λευκά κτίριά της. Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την άφιξη μας στο Λέτσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι πνευματική πρωτεύουσα της Απουλίας και διακρίνεται για τα κτίρια του ιστορικού κέντρου σε στυλ μπαρόκ πράγμα που της απέδωσε και τον τίτλο «Φλωρεντία του νότου». Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ( ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με προορισμό τα ελληνόφωνα χωρία της Απουλίας, Στερνάτια, Καλημέρα, Κοριλιάνο  όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον τοπικό Ελληνόφωνο πληθυσμό με τις ιδιαιτερότητες  του και τους ήχους του «Γκρίκο» στα αυτιά μας. Επιστροφή το βράδυ στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα : ΤΑΡΑΝΤΑΣ- ΜΠΑΡΙ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Τάραντα. Ο Τάραντας αποτελεί σημαντικό λιμάνι στην νότια Ιταλία, εμπορικό κέντρο, ναυτική βάση και θεωρείται μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιταλική χερσόνησο. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Αναχωρούμε για το Μπάρι  που αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη ,σημαντικό λιμάνι και γνωστό ως η πόλη του Αγίου Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη. Επιβίβαση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλώ.

5η μέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Άφιξη το πρωί στην πόλη μας.

 

Τιμή : 425 € ανά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

Περιλαμβάνει :

  • Εισιτήριο πλοίου σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ4 Ηγουμενίτσα-Μπάρι –Ηγουμενίτσα.
  • Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στο Λέτσε.
  • Συνοδός – Ξεναγός σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Φόρος Διαμονής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α