4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ 27-30/10/2022 ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ 27-30/10/2022

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΟΛΥΜΠΟΣ – ΝΕΑ & ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΟΙΑ

 

1η μέρα :  Ηγουμενίτσα – Παναγία Σουμελά – Βέροια – Παραλία Κατερίνης

Αναχώρηση στις 08.00 πμ από την Ηγουμενίτσα. Αφού κάνουμε μια ενδιάμεση στάση στην διαδρομή μας θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά για προσκύνημα. Η Μονή απλώνεται στις  πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναβίωσης της περίφημης ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την Βέροια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στην πόλη και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ την Ρεβανί.  Αναχωρούμε για την περιοχή της παραλίας στην Κατερίνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο–Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Δίου – Παλαιός Παντελεήμονας  Παραλία Κατερίνης  

Πρωινό και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίον. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό πάρκο που καλύπτει μια έκταση 1.500 στρεμμάτων. Η Αρχαία πόλη του Δίον ήταν αφιερωμένη στον Δία και βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική λόγω της στρατηγικής θέσης που κατείχε και αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Θουκυδίδη το 424 π.Χ. Ακολουθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον το οποίο φιλοξενεί ευρήματα των ανασκαφών του Αρχαιλογικού χώρου. Το αστικό κέντρο και τα δημόσια κτήρια της πόλης του Δίου, τα ιερά της αλλά και η νεκρόπολη παρουσιάζονται μέσα από εκθέματα οργανωμένα σε ενότητες, αντίστοιχες με τον χώρο ανεύρεσής τους. Συνεχίζουμε για τον Παλαιό Παντελεήμονα που χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί δείγμα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο – Διανυκτέρευση .

 

3η μέρα : Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου – Νέα & Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου – Λιτόχωρο

Πρωινό και ανηφορίζουμε για τον Όλυμπο. Ξεκινάμε με το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου που είναι αφιερωμένο στον φυσικό πλούτο και στην πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού Βουνού της Ελλάδας, του Ολύμπου, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε μία «εικονική ανάβαση» από τους πρόποδες του βουνού ως τις ψηλότερες κορυφές του. Βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας και αποτελεί την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Συνεχίζουμε για την Νέα Μονή Αγίου Διονυσίου που βρίσκεται κοντά στο Λιτόχωρο και αποτελεί Μετόχι της Παλαιάς Μονής που θα επισκεφθούμε στη  συνέχεια. Μεταφέρθηκε εδώ μετά την καταστροφή της Παλαιάς Μονής το 1950. Η Μονή φιλοξενεί σημαντικά κειμήλια και Άγια Λέιψανα. Συνεχίζουμε για την Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου που βρίσκεται  σε υψόμετρο 900μ . Κτήτορας της Μονής είναι ο Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω. Κοντά στο Μοναστήρι υπάρχει και σώζεται το Σπήλαιο όπου ασκήθηκε ο Άγιος στον Όλυμπο μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο. Έν συνεχεία κατηφορίζουμε για να επισκεφθούμε το Λιτόχωρο όπου θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για περιήγηση. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση .

 

4η μέρα :  Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου – Αγία Παρασκευή Τεμπών          Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών Μετεώρων – Ηγουμενίτσα                  Είναι η μοναδική Μονή σε ολόκληρο τον κόσμο, που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο. Ιδρύθηκε το 1983 ως γυναικείο ιδιωτικό Ησυχαστήριο και δύο χρόνια αργότερα, το 1985 υπήχθη επίσημα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Βρίσκεται στην ειδυλλιακή θέση «Παναγία», κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα. Με θέα την εκπληκτική ομορφιά του Ολύμπου, τα δασωμένα χωριά των Πιερίων, τις καταγάλανες ακτές του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και το όρος Άθως στο βάθος, η Μονή αποτελεί τόπο ιερό, τόπο προσκυνήματος, αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας. Συνεχίζουμε για την Αγία Παρασκευή στα Τέμπη που αποτελεί παράδοση για κάθε πιστό οδηγό που διέρχεται την κοιλάδα των Τεμπών να κάνει μία στάση για να φωτογραφηθεί στην κρεμαστή γέφυρα και κυρίως για να προσκυνήσει στο ναό και στο θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Μέσω Τρικάλων θα φθάσουμε στην Καλαμπάκα για να επισκεφθούμε προαιρετικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών και να ξεναγηθούμε. Με μια ενδιάμεση στάση άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Τιμή : 180 € ανά άτομο σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο

Μονόκλινο:   + 60 €

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

1) Μετακινήσεις βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας.

2) Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο τουλάχιστον 3* στην παραλία Κατερίνης με πρωινό .

3) Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

4) Φ.Π.Α

5) Φόρος Διαμονής