7HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 14-20/11/2022 ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΟΜΠΗΙΑ – ΡΩΜΗ  – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

14 – 20 / 11 / 2022

 

1η μέρα : Ηγουμενίτσα – Μπάρι ή Μπρίντιζι

Συγκέντρωση στο λιμάνι το βράδυ. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλώ. 

 

2η μέρα : Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη

Άφιξη το πρωί στο Μπρίντιζι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πομπηία. Επίσκεψη στα ερείπια της πόλης  που καλύφθηκε από την λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ . Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Μετά την επίσκεψη μας  αναχώρηση για την Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .  

 

3η μέρα: Ρώμη

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ.,  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές. Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Στην πλατεία Βενετίας μας εντυπωσιάζει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στην πολύβουη Πιάτσα Ντι Σπάνια, ρίχνοντας ένα κέρμα και κάνοντας μια ευχή στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι, την οποία σχεδίασε ο Σάλβι και όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας και τα ψώνια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα : Ρώμη – Φλωρεντία

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Φλωρεντία. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα δούμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

5η μέρα : Φλωρεντία – Βενετία – Μέστρε

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Βενετία. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου ξεκινάνε με τα ιδιωτικά καραβάκια τα οποία θα μας μεταφέρουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης ,στην πλατεία του Αγίου Μάρκου . Θα θαυμάσουμε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου , το παλάτι των Δόγηδων , την γέφυρα των στεναγμών ,τον πύργο των καμπανών και του ωρολογίου. Προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να δοκιμάσετε μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της μοναδικής Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

6η μέρα : Μέστρε – Ανκόνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα. Μεταφορά στο λιμάνι της πόλης. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η μέρα : Ηγουμενίτσα

Άφιξη στην πόλη μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ενδέχεται το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί με διαφορετική φορά χωρίς να παραληφθεί κάποια από τις επισκέψεις.

 

Τιμή ανά άτομο :  675  € σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση Μονόκλινου : + 185 €

 

** Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας απαιτείται προκαταβολή 150 €  

 

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορές – μετακινήσεις βάσει προγράμματος με ιδιόκτητο πούλμαν του Γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις διαδρομές Ηγουμενίτσα-Μπάρι-Μπρίντιζι & Ανκόνα Ηγουμενίτσα σε Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες(ΑΒ4) .
  • Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4* , δύο(2) διανυκτερεύσεις στην Ρώμη, μία (1) διανυκτέρευση στην Φλωρεντία και μία(1) διανυκτέρευση στο Μέστρε.
  • Ξεναγός γνώστης του προορισμού.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνει :

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Προσωπικά έξοδα
  • Εισιτήρια πλοιαρίων στην Βενετία

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 5 Α

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ: 2665021212- 6958442520 – 6944730182