8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 14 – 21 / 10 / 2022

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

14  –  21  / 10 / 2022

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΡΑΜΑ – ΟΥΧΙΣΑΡ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΑΒΑΝΟΣ – ΝΕΡΑΙΔΟΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΙΛΑΡΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΥΣΑ

 

1η μέρα:  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα στις 05.00 π.μ. Περνώντας από την Θράκη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες εισερχόμαστε στην Τουρκία. Μέσω Μαλγάρων , Ραιδεστού φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και για όσους έχουν διάθεση προτείνουμε μία βραδινή βόλτα στην Πόλη. Περίπατος στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, το Ταξίμ . Στον πεζόδρομο του Ταξίμ βλέπουμε δύο από τα ονομαστά σχολεία της Ομογένειας, το «Ζάππειο» και το « Ζωγράφειο» και το Σισμανόγλειο Μέγαρο που στεγάζει το Ελληνικό Προξενείο βρίσκονται εδώ με τον Ναό της Αγίας Τριάδας να δεσπόζει δίπλα σε νεοκλασικά. Καφέ, κλάμπ, εστιατόρια με τοπικές σπεσιαλιτέ, ζαχαροπλαστεία με ανατολίτικα γλυκά, καταστήματα ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ και ένα πολύβουο πλήθος στον πεζόδρομο, όπου η κίνηση δείχνει να μη σταματάει ποτέ. Δείπνο – διανυκτέρευση

 

2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( Ξενάγηση Πόλεως)

Σήμερα, η μέρα μας  θα φέρει άρωμα Βυζαντίου.  Κινούμενοι παράλληλα στα θαλάσσια τείχη περνάμε από την περιοχή του Ιερού Παλατιού και φτάνουμε όπως και οι Βυζαντινοί πριν από αιώνες στον Ιππόδρομο που αποτελούσε σκηνή θριάμβων, αγώνων, γιορτών, στάσεων σε όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής ιστορίας. Ακολουθεί επίσκεψη στην Αγία Σοφία, το «Μέγα Μοναστήρι» που κουβαλάει την ψυχή ενός έθνους και ταυτόχρονα αποτελεί αρχιτεκτονικό θησαυρό της ανθρωπότητας.  Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα ακόμη ενδιαφέρον διαφορετικό αξιοθέατο της Πόλης, την Σκεπαστή αγορά “Καπαλί Τσαρσί”.  Δεκάδες ζωγραφιστές στοές με πολλά μαγαζιά γεμάτα εμπορεύματα.  Χρυσός, ασήμι, αλάβαστρο, δερμάτινα, αναμνηστικά και πωλητές που μας περιμένουν για να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους   μετά  το επιβεβλημένο σκληρό «παζάρι».  Ενδιάμεσα, θα έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε πίνοντας καφέ ή γευματίζοντας σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου με ναυλωμένο καραβάκι. Τα χιλιοτραγουδισμένα στενά που ενώνουν δύο θάλασσες και χωρίζουν δύο ηπείρους είναι το πιο όμορφο ίσως κομμάτι της Πόλης.  Τρεις θάλασσες και τρεις στεριές, παλάτια, τεμένη, παλιά ξύλινα αρχοντικά, τα «γυαλί», επαύλεις  με όμορφους κήπους και κρεμαστές γέφυρες συνθέτουν μία μοναδική εικόνα.  Επιστρέφουμε στην αποβάθρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο γεμάτοι εικόνες. Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πορεία μας την Καππαδοκία.  Περνάμε περιφερειακά από την Νίκαια της Βιθυνίας την πόλη των Συνόδων, το Βιθύνιο,  την Άγκυρα, πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας και καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην Kαππαδοκία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΚΟΡΑΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΟΥΧΙΣΑΡ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ )

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε τις  επισκέψεις – ξεναγήσεις. Αρχίζουμε από το  ΚΟΡΑΜΑ, το υπαίθριο μουσείο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με τις Βυζαντινές Εκκλησίες . Θα δούμε την Εκκλησία των Σανδάλων, την Εκκλησία των σπαθιών, την Σκοτεινή εκκλησία και την εκκλησιά των Στεφάνων, ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα μοναστήρια, καθώς και την Εκκλησιά του Μήλου. Συνεχίζουμε για το ΟΥΧΙΣΑΡ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πανόραμα της Καππαδοκίας. Ακολουθεί η Σίνασος με τον Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και τα περίφημα ελληνικά αρχοντικά. Τέλος το Προκόπι με τις υπόσκαφες κατοικίες.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση

 

 

5η μέρα : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  ( ΆΒΑΝΟΣ – ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΙΔΩΝ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ )

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη – ξενάγηση στον σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου την Άβανο, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άλυ με τα όμορφα ελληνικά σπίτια. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της  και την κοιλάδα Δερβέντ με το <<όγδοο θαύμα του κόσμου>>  τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη και Πασαμπάγ για να επισκεφθούμε την Καισαρεία με την κλειστή αγορά της και το κάστρο της. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Προτείνουμε να δοκιμάσετε τα ξακουστά μαντί  και τον παστουρμά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΙΛΑΡΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ )

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη – ξενάγηση στην Mαλακοπή, στην μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας που βρίσκεται σε 8 επίπεδα καθώς και στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Συνεχίζουμε για την Ιλαρά με την κοιλάδα που αποτελεί τον Παλαιότατο μοναστικό οικισμό με τις σκαμμένες σπηλιές, την Εκκλησία που μοσχοβολάει, την Εκκλησία των ζουμπουλιών και την Εκκλησία των φιδιών. Ακολουθεί η Καρβάλη με την διατηρητέα  παλιά πόλη, το φαράγγι με εκκλησίες και μοναστήρια, τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και το Παρθεναγωγείο – Αρρεναγωγείο. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα της χώρας.

Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης, με την ακρόπολη, το Αυγουσταίο, το μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας, ένα από τα πιο εξαιρετικά μουσεία της χώρας. Μετά τις ξεναγήσεις μας παίρνουμε κατεύθυνση για Προύσα, την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1326).  Θα επισκεφθούμε το συμβολικό μνημείο του Καραγκιόζη, το μεγαλύτερο τζαμί της Προύσας, το Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399, τα Μαυσωλεία των Σουλτάνων, τα Παλαιά Λουτρά του Ιουστινιανού, για να καταλήξουμε στην πλούσια αγορά της με τα παγκοσμίως ονομαστά μεταξωτά, μπουρνούζια και πετσέτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σήμερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μας γεμάτοι εικόνες και αναμνήσεις δια μέσου της Πανόρμου και της Μπίγα. Από την Λάμψακο φτάνουμε στην καινούργια γέφυρα της οποίας τα εγκαίνια έγιναν το 2022 με μήκος μεσαίου ανοίγματος 2.023 μέτρα καθιστώντας την τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα μεσαίου ανοίγματος στον κόσμο και συνολικό μήκος 3563 μέτρα, από όπου επιστρέφουμε και πάλι στην Ευρώπη. Περνάμε τα σύνορα και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Ελλάδα. Κάνοντας της απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

Για την έγκυρη κράτηση απαιτείται καταβολή προκαταβολής.

Απαραίτητη Ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς Χαρακτήρες.

 

Τιμή ανά άτομο  :  575 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου δωματίου  : + 250 €

 

Περιλαμβάνει  :

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν βάσει του προγράμματος.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή για επτά (7) διανυκτερεύσεις.
  • Επαγγελματίας ξεναγός για όλη την διάρκεια της εκδρομής μας στην Τουρκία.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α